In 2014 heeft de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) de zogenaamde 'prestatievergoeding' in het leven geroepen. Dit houdt in dat er vooraf, door het NZA, is bepaald hoe lang een behandeling mag duren en hoeveel dit gaat kosten. De belangrijkste drie prestaties staan hieronder beschreven.

 

Prestatie Tarief 2021

Prestatie Tarief 2021* Maximale duur **  
Kort (BK) € 522,13  294 minuten  
Middel (BM) € 885,01  495 minuten  
Intensief (BI) € 1.434,96  750 minuten  

* Dit tarief geldt indien u bij een verzekeraar bent waar geen contract mee is afgesloten. Mocht u een zorgverzekeraar hebben waarmee een contract is afgesloten, dan is een gereduceerd tarief afgesproken welke rechtstreeks bij uw verzekeraar zal worden gedeclareerd. Houd wel rekening met uw eigen risico dat nog open staat

** binnen het aantal minuten worden zowel de directe als de indirecte (verslaglegging, overleg e.d.) tijd meegerekend. Een reguliere sessie bestaat uit gemiddeld 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd.

 

Onvolledig behandeltraject en Onverzekerd product

Verder bestaan er nog de prestaties 'Onvolledig behandeltraject' en 'Onverzekerd product' Een Onvolledig behandeltraject wordt gedeclareerd wanneer er niet meer dan 120 minuten (directe + indirecte) tijd is besteed en het dossier gesloten wordt omdat blijkt dat er geen verzekerde DSM stoornis vastgesteld kan worden óf geconcludeerd wordt dat de cliënt behandeld dient te worden in de specialistische GGZ óf de behandeling vroegtijdig (binnen 120 minuten) door de cliënt zelf wordt afgebroken. De kosten voor dit product bedragen in 2021 € 228,04  en wordt - afhankelijk van of er een contract is - vergoed door uw zorgverzekeraar. Houd ook hier rekening met uw eigen risico.

Wanneer blijkt dat er geen verzekerde DSM stoornis vastgesteld kan worden die volgens de Zorgverzekeringswet tot het Basispakket behoort, kan de cliënt er voor kiezen om toch in behandeling te blijven. De prestatie Onverzekerd Product (OVP) wordt bij de cliënt zelf gedeclareerd. U ontvangt in dit geval na elke sessie een nota van € 114,41  (uurtarief 2021) zoals vastgesteld door het NZA. Deze factuur is niet te declareren bij de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Wel kunt u deze kosten opgeven bij uw belastingaangifte.

 

Vergoeding

Kijk altijd goed uw zorgpolis na, voordat u zich meldt voor behandeling. Op die manier voorkomt u achteraf financiele verrassingen. De meeste zorgverzekeraars hebben tegenwoordig een zorgvinder op hun website staan, zodat u kunt zien of een praktijk een contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar. Indien er geen contract is afgesloten wordt een deel als nog door uw zorgverzekering vergoed. Een deel van de kosten komt echter voor eigen rekening. 

Achteraf afgewezen declaraties door uw zorgverzekering kunnen niet op de praktijk worden verhaald. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het uitzoeken van uw zorgverzekering, lees hierbij dus goed de kleine lettertjes.  

Als u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding, is een verwijsbrief (van bijv. uw huisarts) verplicht!

Tijdens het intakegesprek zal aandacht worden besteed aan de privacy- en vergoedingsmogelijkheden.

 

 

Bianca Oostland

Neem contact op 

Direct aanmelden

Wil je je aanmelden? Vul dan hier het AANMELDFORMULIER in.

Zodra zowel het aanmeldformulier als een verwijsbrief binnen zijn ontvang je per mail een uitnodiging voor intake.

Let op! Mails kunnen in de spambox terecht komen, dus houd deze in de gaten.


Gezondheidscentrum Lloyd's Terras

Lloydsterras 6 (1e verdieping)

9641 DZ Veendam 

(het geel-rode gebouw tegenover de Leenbakker en het station)                                                                                                                           

06-18 19 82 58                                           

 

 (Tijdens cliëntgesprekken neemt Bianca haar telefoon niet op, dus per mail bereik je haar het snelst).


Werkdagen

Dinsdag t/m donderdag van 9:00 tot 17:00

Copyright Praktijk Oostland 2018 | Privacy statement | Disclaimer