Algeheel Tevredenheidscijfer gegeven door cliënten (meetmoment 08-09-2023): 9.3 op een 10-puten schaal.

Bij Bianca tref ik dat wat ik een hele fijne combinatie vind bij een professional: deskundigheid en oprecht interesse in een andere!"

 

Rosa

 

Ik heb duidelijk gekregen dat ik de afgelopen jaren op scherp heb gestaan door omstandigheden en dat dit mede oorzaak is van mijn angst. Ik heb door de behandeling meer inzicht gekregen hoe dit werkt in mijn kop….. Hoe mijn gedachten mijn gedrag en angst beïnvloeden en mijn lichamelijke gevoelens….. Tips en trucs qau stapsgewijs de exposure opvoeren en niet gelijk voluit de snelweg op. ..EMDR, ik denk zeker dat dit meerwaarde heeft gehad. De scherpe kantjes gingen er af….. Voor mij werkt het: als ik begrijp hoe dit alles invloed op de rijangst heeft, begrijp ik hierdoor ook hoe ik hier verder mee om kan gaan.

Mieke

 

Ik zat zelf al een aantal jaren niet lekker in mijn vel, was heel snel agressief, angstig, nachtmerries/flashbacks en had weinig zin om dingen te ondernemen. Via de dokter ben ik terecht gekomen bij Bianca. Hier heb ik eerst een intake gesprek gehad. In voelde me al gelijk heel prettig hierbij omdat het voor mij voelde dat iemand mij eindelijk begreep waar ik al zo lang mee rond liep. Hier kwam uit dat ik PTSS heb. Ik heb bij haar een EMDR behandeling gevolgd om de overval eerst te verwerken, dit ging vrij snel en ik voelde me al direct een stuk prettiger, geen flashback/nachtmerries meer en de beelden die ik op op mijn netvlies had, zijn omgezet in een gedachte, dit geeft voor mij veel rust omdat er nog veel emoties zaten bij de beelden. Vervolgens zijn wij bezig gegaan met mijn angst, hier hebben we het heel uitgebreid over gehad wat ik allemaal kon doen om mijn angsten te overwinnen. Hier hebben wij ook mee geoefend en besproken. Nu zijn mijn behandelingen afgelopen en voel ik mij vele malen beter! Mensen in mijn naaste omgeving merken ook aan mij dat ik nu een stuk vrolijker en rustiger ben. Ook merk ik dat ik minder angstig ben als ik alleen over straat ga. Ook was ik in huis vaak angstig als het donker was, dit is nu ook niet meer van toepassing. Als ik achteraf terug kijk op mijn behandeling bij Bianca, ben ik heel blij dat ik het traject gevolgd heb, ook vind ik het dom van mezelf dat ik niet eerder deze stap heb genomen vooral omdat ik er zolang mee door ben gelopen en het binnen een paar maanden vrijwel opgelost is.

Hilde

 

Ik was op zoek naar een psycholoog via mijn huisarts kreeg ik er een aantal toegewezen, maar de wachttijd was overal erg lang. Daarom besloot ik zelf eens op internet te kijken en toen kwam ik op de website van Bianca Oostland terecht. De wachttijd was minder lang en kon al na twee weken bij haar terecht. Bij het intake gesprek had ik direct al dat goede maar ook het vertrouwde gevoel bij haar, dat is zeker wat je nodig hebt om verder te gaan met de behandeling. Al snel werd duidelijk dat ik een PTSS had en heb daarvoor EMDR therapie gehad. Het was zwaar maar ik heb er veel baat bij gehad. Hierdoor heb ik het een plek kunnen geven en kan er nu op een andere manier naar kijken. Ook de gesprekken die we hadden vond ik waardevol, ze gaven me meer inzicht in mijn eigen problematiek en waar ik zelf aan werken kon. Achteraf dacht ik vaak was ik maar eerder in behandeling gegaan, maar je moet er aan toe zijn. Ik ben blij dat ik bij Bianca terecht ben gekomen voor mijn behandeling, vind haar erg deskundig maar ook heel betrokken.

Marleen

 

Mijn eerste gesprek met Bianca was op 5 mei, bevrijdingsdag. In dat gesprek vroeg zij wat mijn doel was. Mijn antwoord was: bevrijd worden van mijn angst. Bevrijdingsdag was dus een uitgelezen dag om te beginnen aan de therapie.
Op mijn 20e werd ik geopereerd aan een aangeboren hartafwijking. Die operatie was op alle fronten een succes, maar kort daarna ging het totaal onverwacht helemaal mis. Mijn hart sloeg op hol, was niet tot bedaren te brengen en dat was een knots van een angstige ervaring. Meteen daarna dacht ik: Dit gebeurt mij (g-)verdomme nooit meer. Ik voelde mij verraden door mijn hart en zette de handrem op hem om te voorkomen dat ik hetzelfde nog eens zou moeten doorstaan. Ik voelde daarnaast een enorme woede om wat het leven mij geflikt had.
Desondanks was ik daarna gedurende 43 jaar lang in staat om als jeugdhulpverlener me met passie in te zetten voor kinderen en kon ik mij met dezelfde passie ontwikkelen tot een selfmade koordirigent die door heel Nederland grote popkoren heeft opgericht en gedirigeerd.
Tót het moment dat ik vier jaar geleden ziek werd. De arts die mij behandelde gaf aan dat mijn immuunsysteem niet goed meer werkte en daardoor konden in mijn bloedvaten vooral rond mijn hoofd allerlei gevaarlijke ontstekingen ontstaan die niet door mijn lichaam geneutraliseerd konden worden. Ik moest anderhalf jaar aan zware medicijnen. Hij gaf aan dat stress één van de belangrijkste oorzaken was van een falend immuunsysteem. Ik wist ogenblikkelijk dat dit het gevolg was van 53 jaar enthousiast en voluit leven met tegelijkertijd de rem erop en grote woede in mijn lijf. Ik had het  lang kunnen volhouden, maar ik wist dat er nu iets moest gebeuren, want ik ging eraan onderdoor.Ik had hulp nodig.
Nu had ik natuurlijk veel ervaring in de hulpverlening o.a. door met veel invoelend vermogen en compassie kinderen en hun ouders te helpen om hun problemen op te lossen. Ik was uiteraard altijd erg blij als het kinderen lukte om hun leven weer op de rails te krijgen. Ik verwachtte dan ook dat iemand die mij zou helpen mij ook op die manier zou benaderen.
Ik verwezen naar Bianca Oostland. Zij bleek de hulp aan mij op haar eigen specifieke manier vorm te geven n.l. professioneel werkend vanuit haar vak psychologie. Zij was (en is natuurlijk nog steeds) in staat om met grote betrokkenheid mij met gesprek, schema’s en tekeningen op een whitebord uit te leggen wat er in en met mij gebeurde. Zo van: zo werkt dat bij jou en zo doe jij dat. Heel duidelijk en voor mij meteen zó herkenbaar. Dat gaf mij het gevoel dat ze altijd de waarheid sprak en daardoor gaf ik haar mijn volle vertrouwen. Zo herkende ik haarscherp hoe de handrem waarmee ik mijn hart voortdurend in de tang nam ontstaan was in mijn ‘denken’ én dat ik daaraan iets kon doen.
Toen ik aangaf dat dit voor mij een hele positieve ontdekking was, zei ze niet: ‘wat ben ik blij dat je dit nu ontdekt’ maar vakbekwaam zei ze: ‘het is psychologisch gezien gunstig dat je hierop uit bent gekomen’. Dat is Bianca ten voeten uit. En dat was precies wat ik nodig had.
D.m.v. de ACTherapie hebben samen gewerkt aan mijn tomeloze en bijna niet te stillen woede. Mijn krampachtige controle over zowat alles in mijn leven. De projectie van mijn frustraties op mijn omgeving, de mensen om mij heen. (Ik durfde lange tijd iemand niet aan te kijken want dat was gevaarlijk voor mijn hart!) Wat een klem… Maar vervolgens daar niets van laten merken…..
De volgende fase was werken aan mij angst. Bianca gaf aan dat mijn brein getraind was om bij de eerste onzekerheid meteen de verlammende angst van vroeger in mijn lijf op te roepen. Wederom zó herkenbaar. Zeer deskundig heeft ze mij begeleid in een aantal EMDR sessies net zolang tot ik op de diepe bodem van mijn verdriet uitkwam. Daardoor kon ik ‘mijn lieve ik’ voelen en leren om daarmee mijn keiharde en machteloze ik te ondersteunen. Leren leven i.pv. overleven.  Wat kun je doen om de regie over je leven terug te krijgen. Zonder te vechten tégen het leven. De controle los te laten. Door dit alles samen met haar aan te gaan kwam ik op het juiste spoor terecht.
Ik heb de therapie afgerond. Het was een fikse klus, maar ik ga het verder zelf doen. Bianca heeft me zoveel aangereikt dat ik een basis heb om verder te groeien. Ik ben nu 73 jaar. Ik maak nog steeds muziek.  Ik wil zeker nog 20 jaar verder. Bianca…..geweldig bedankt!

Liefs Ferry.

 

 

  

Direct aanmelden

Wil je je aanmelden? Vul dan hier het AANMELDFORMULIER in.

Zodra zowel het aanmeldformulier als een verwijsbrief binnen zijn ontvang je per mail een uitnodiging voor intake.

Let op! Mails kunnen in de spambox terecht komen, dus houd deze in de gaten.

Werk laptop


Gezondheidscentrum Lloyd's Terras

Lloydsterras 6 i (1e verdieping)

9641 DZ Veendam 

(het geel-rode gebouw tegenover de Leenbakker en het station)                                                                                                                           

06-18 19 82 58                                           

 

 (Tijdens cliëntgesprekken neemt Bianca haar telefoon niet op, dus per mail bereik je haar het snelst).


Werkdagen

Dinsdag t/m donderdag van 9:00 tot 17:00

Copyright Praktijk Oostland 2018 | Privacy statement | Disclaimer  

  AVG certificaat